Arien

Ik, Arien de Vries, ben geboren in Sao Paulo, Brazilië. Vier jaar later verhuisden mijn ouders naar Bombay, waar ik tot mijn tiende heb gewoond. Sinds 1980 woon en werk ik in Amsterdam. Daar heb ik met succes de Rietveldacademie doorlopen en studeerde ik in 1986 af op theatervormgeving. Sinds die tijd werk ik (nu ook internationaal) als kostuumontwerpster voor verschillende theatergezelschappen, operahuizen en televisie.

Arien de Vries

In 2010 heb ik samen met Marc Warning en Gé Wegman de prestigieuze Wijnberg scenografieprijs gewonnen voor de productie "Van de brug af gezien" van theatergroep Oostpool. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Theater Instituut Nederland voor de beste theatervormgeving van dat jaar. Meer over mijn werk als kostuumontwerpster kan je zien op http://www.ariendevries.nl.

Geïnspireerd door het werken met verschillende mensen en stijlen ontstond het idee om het klassieke overhemd opnieuw te definiëren, een "all time classic” die comfortabel zit. Het witte overhemd voor mannen. Daar waar de vrouwen hun “little black dress” hebben, moeten mannen “the perfect white shirt” krijgen.

Als kostuumontwerpster is het mijn verantwoordelijkheid de acteurs er zó uit te laten zien dat ze zich zeker voelen in hun kostuum op het toneel of voor de camera. Het kostuum moet bijdragen aan hun rol en comfortabel zitten. Zo wilde ik ook een perfect overhemd voor mannen ontwerpen. Een overhemd dat hen altijd het goede gevoel geeft. In allerlei situaties. De kwaliteit van de stof, het model en de uitstraling moeten daaraan in gelijke mate bijdragen.

 

 

Arien aan het werk voor het zuidelijk toneel

Een verantwoorde bijdrage

Omdat ik de wereld waarin wij leven iets terug wil geven moest het witte overhemd ook duurzaam worden. Niet alleen de aard van grondstoffen speelt hierin een rol, maar ook de levensduur is daarbij van groot belang. Daarom wilde ik een overhemd ontwikkelen dat niet modieus was. Een overhemd dat niet onderhevig was aan trends en na een seizoen al weer afgedankt zou worden. Ik wilde het favoriete overhemd maken dat lang meegaat en waar je eigenlijk geen afscheid van kunt nemen. Een overhemd dat comfortabel zit totdat het tot op de draad versleten is. “The perfect white shirt” moest ook “Your favourite white shirt” worden. Eenvoudig, degelijk en vakkundig gemaakt en stijlvol.

.

Het begrip duurzaam is voor cees n co geen loze kreet maar een oprecht streven. Zo kijken we niet alleen naar grondstoffen maar zijn ook levensduur van kleding en de mogelijkheden voor hergebruik van kleding groot belang. Daarom kunt u -als u dan toch afscheid neemt van het overhemd- dit weer bij ons inleveren en ontvangt u 15 euro korting op uw nieuwe overhemd. Bij overhemden die nog geschikt zijn voor de tweedehandsmarkt verwijderen wij alleen de labels. Als het overhemd geen tweede leven gegund is, worden niet alleen de labels maar ook de knopen verwijderd en kan uw shirt verwerkt worden als grondstof voor nieuwe producten. Klik hier voor de procedure

Screen Shot 2015-01-16 at 11.15.14

.