Het idee

In mijn vak als kostuumontwerpster is de zoektocht naar een klassiek wit overhemd niet altijd eenvoudig.
Er is altijd wel een aspect dat niet klopt; de lengte

van het hemd, de vorm van de kraag of de manchetten, het afwerkingsniveau, de knoopjes en bovenal heel vaak het materiaal.

a classic white shirt
a real classic shirt

Een klassiek wit overhemd

Als acteurs voor hun rol een wit overhemd dragen, zoek ik, ook vaak op hun verzoek, naar de stof die fris en fijn aanvoelt; het overhemd dat strak gestreken, zacht wordt bij het dragen en een frisse, droge uitstraling heeft. Klassiek, niet “fashionable”. Daarom ben ik de uitdaging aangegaan om deze klassieker zelf te gaan ontwerpen. Terug naar eenvoud, gemaakt met vakmanschap. Een overhemd dat door zijn uitstraling altijd kan. Onder een pak (met of zonder das) en zowel zakelijk als casual. Het is niet mijn doel om aan de kledingkast van de Nederlandse man het meest trendy overhemd toe te

 

voegen. cees n co streeft er wel naar om in die kast en daarbuiten het favoriete, klassieke overhemd te zijn.

Het begrip duurzaam is voor cees n co een oprecht streven. Daarom kan -als het moment van afscheid van het overhemd toch gekomen is- dit weer bij ons voor 15 euro retourkorting ingeleverd worden. Bij overhemden die nog geschikt zijn voor de tweedehandsmarkt verwijderen wij alleen de labels. Als het overhemd géén tweede leven gegund is,  kan uw shirt verwerkt worden als grondstof voor nieuwe producten.